A lábazati vízszigetelés

Hőszigetelés

Sokak számára nem világos, hogy miért lehet szükséges a lábazatot vízszigetelni, így most ebből az írásból ezt is megtudhatják.

A vízszigetelés elég sok helyen evidensnek tekinthető. Talán mindenki tudja, hogy a házat alulról vízszigetelni kell, hogy ne nedvesedjenek fel a falak a talajnedvesség hatására. Aztán a lapostetős házakat felülről is vízszigetelni kell, igen alaposan. Nyilván itt a beázást szeretnénk elkerülni.

Na de nézzük csak, hogy minek a házat oldalt is vízszigetelni?

Elővigyázatosságból kell, ugyanis a lábazat egy része föld alá kerülhet a terperednezések során. Ilyenkor viszont közvetlen kapcsolatba kerül a talajjal így a talajnedvességgel, aminek a víz tartalmát a fal átvehetné, és szép lassan átnedvesedhetne a teljes falazat. Ezért van vízszigetelés a házak lábazatán, nagyon sok esetben.

Persze itt is kifejezetten precízen kell eljárni, ugyanis nem szabad résnek maradni az aljzat vizszigetelése és a lábazaté közt, mert ott is szinte mindenhol beszivároghat víz. Tehát egy kompletten zárt területet kell kialakítani, hogy hosszú évek során végig gondtalanul, és vizesedési gond nélkül élvezhessük házunkat.

Megosztás